Telefon: +36 1/254 0160  |   E-mail: otthonfelujitas@vivaco.huA kondenzációs kazán és a bűvös 1:9

A fenti arányszám az egyik legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megvizsgáljunk mennyire képes egy kondenzációs gázkazán gazdaságosan, energiahatékonyan üzemelni.

Miért is fontos ez Önnek?

Fűtési szezonjainkra egyre kevésbé érvényesek a hosszú, fagyos időszakok, sokkal inkább az figyelhető meg, hogy néhány fagyos napot egy átmenetileg enyhébb időszak követ és ezek pár napos eltéréssel váltakoznak a tél folyamán. Jól mutatja ezt, hogy Magyarországon az elmúlt öt esztendőben az évi minimum átlaghőmérséklet 5,9 és 7,1 °C között volt.

Emellett egyre jobban ügyelünk arra, hogy a falak be legyenek szigetelve, és a nyílászáróink is segítségünkre legyenek abban, hogy minél kisebb legyen az otthonunk hőigénye, és a megtermelt hőt bent tartsuk.

Így válik igazán fontossá, hogy a kazánunk minél alacsonyabb teljesítményen is képes legyen energiatakarékos módon üzemelni.

Minél kisebb teljesítményen működik a kazán, annál hatékonyabb, annál kevesebbet fogyaszt. Amennyiben nem tud kellően kis teljesítményre leszabályozni, akkor az általunk kívánt hőmérsékletet úgy tartja, hogy nagyobb teljesítményen fog ki-be kapcsolgatni, ami se a hőérzetünknek, se a fűtési rendszernek, se a kazánnak, se a gázfogyasztásnak nem tesz jót. A leszabályozhatóságra utaló arányszámot nevezzük a modulációs aránynak, amely a Fondital kondenzációs kazánok esetében 1:9. Ezzel a Fondital kazánok rendkívül nagy előnyt képesek biztosítani Önnek, hiszen egy például egy 24 kW-os kazán akár 2,7 kW-os teljesítménnyel is képes a folyamatos üzemre.

Jó modulációs arány = Pénztárcabarát gázfogyasztás!

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.
Telefon: +36 1/254 0160
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vivaco Kft.

Vivaco Épületgépészet

Iroda és raktár