Telefon: +36 1/254 0160  |   E-mail: otthonfelujitas@vivaco.huMilyen kazán válasszak melegvíz készítés szempontból?

Ez mindig a felhasználó melegvíz-igényétől függ, de hogyan tudom mégis eldönteni, nekünk mi válna be? Rögtön 3 féle lehetőség közül válaszhatunk: kombi kazán átfolyós üzemmódban, kazán beépített tárolóval vagy kazán külső tárolóval.

Néhány szempont, melyekért hálásak leszünk magunknak, hogy átgondoltuk. Az átfolyós készülékek praktikusak, hiszen kis helyet foglalnak, nem kell tárolóra költenünk és akkor készítenek melegvizet, amikor arra szükségünk van. De vajon elegendő vízmennyiséggel tudnak szolgálni számunkra? Nagyjából úgy lehetne megfogalmazni, hogy komfortosan egy zuhanyzót tud egyszerre kiszolgálni. Ez a helyzet javítható termosztatikus keverőszeleppel vagy termosztatikus csaptelepekkel.

Amennyiben több fürdőszobája van, ezeket azonos időben is szeretnék használni, esőztető-zuhanyfejünk van a zuhanyzóban, esetleg a kazán a csaptelepektől messze helyezkedik el, jobban járunk ha beépített tárolóval ellátott kazán vagy egy külső tárolóra köthető fűtő kazán mellett döntünk.

Minél nagyobb a melegvíz igénye, annál célszerűbb nagyobb tárolót választani. A beépített tárolóknak korlátozott a melegvíz tartály mérete, míg a külső tárolóból nagyobbat is választhat. Anyag- és munkadíj szempontjából ennek a költsége magasabb lesz az átfolyós kazánokhoz képest, azonban nem lesz gond a melegvíz-ellátással, az időzíthető tárolófűtésnek köszönhetően pedig hosszútávon megtérül a beruházás.

Nézze meg referenciáinkat, melyben minden változatra talál példát!

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.
Telefon: +36 1/254 0160
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vivaco Kft.

Vivaco Épületgépészet

Iroda és raktár