Telefon: +36 1/254 0160  |   E-mail: otthonfelujitas@vivaco.hu

LAKÁSCÉLÚ TÁMOGATÁSOK 2023
FŐBB INFORMÁCIÓK

2023. január 01-től megváltoztak az otthonfelújítással, lakásvásárlással kapcsolatos támogatások nyújtotta lehetőségek, keretrendszerek. Továbbra is többféle lehetőség közül választhatnak azok, akik ingatlanvásárlásban és/vagy bővítésben gondolkodnak, s bár a 2021-ben bevezetett Otthonfelújítási támogatás már nem igényelhető, a családosokat segítő támogatási rendszer több eleme megmaradt.

AZ ALÁBBI FŐBB, LAKÁSCÉLÚ ÁLLAMI TÁMOGATÁSOK, ILLETVE HOZZÁJÁRULÁSOK VEHETŐEK IGÉNYBE:

Otthonfelújítási támogatás 2021 - Víz, fűtés és fürdőszobafelújítás a Vivaco-val. Szakmai támogatás, felmérés, műszaki tanácsadás.
  • a 600 ezer forinttól 10 millió forintig igényelhető Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), melyet új és használt lakás vásárlására, építkezésre, házbővítésre, illetőleg tetőtér-beépítésre lehet fordítani. Ezek jelenlegi feltételei várhatóan 2023 második felében fognak változni, ám ennek háttere még nem ismert.

  • a 300 ezer forinttól 10 millió forintig igényelhető falusi Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), mely kizárólag akkor igényelhető, ha a lakóingatlan a 2679 preferált kistelepülések egyikén fekszik. Ennél a támogatás-formánál a korábbi gyakorlathoz képest az alábbi változás történt: nem vehető igénybe, amennyiben az igénylő az általa 5 éven belül elidegenített lakás tulajdonjogát kívánja így visszavásárolni.

A PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM CSALÁDI OTTHONTEREMTÉSI KEDVEZMÉNYRŐL SZÓLÓ ÜGYFÉL-TÁJÉKOZTATÓI AZ ALÁBBI LINKEN ÉRHETŐEK EL:

TOVÁBBI, IGÉNYBE VEHETŐ TÁMOGATÁSOK:

  • akár 10 millió forintig felvehető, 0 %-os kamatozású babaváró hitel és a hozzá járó babaváró támogatás,

  • 1, illetve 4 millió forintos jelzáloghitel-elengedés,

  • fix 3 %-os kamattámogatott CSOK-hitel két gyermekhez 10, háromhoz 15 millió forint erejéig,

  • lakásvásárlás 5 %-os és az építkezések 27 %-os áfájának visszaigényelhetősége (előbbi csak a CSOK igénybe vevői számára, utóbbi anélkül is 5 millió forintig),

  • 4 %-os vagyonszerzési illetéktől való illetékmentesség a CSOK-ot igénybe vevők számára.

Arról, hogy milyen építkezésekkel, ingatlanvásárlással, illetőleg milyen, ezekhez kapcsolódó egyéb beruházással, felújítással kapcsolatosan adhatóak be a pályázatok, s ezek elindításához milyen igazolások, nyomtatványok szükségesek, a Magyar Államkincstárnál, valamint a hazai pénzintézeteknél érdeklődhetnek.

Otthonfelújítási támogatás - Kazánok, konvektorok, csövek és fürdőszobai berendezések a Vivaco-tól. Szakmai támogatás, felmérés, műszaki tanácsadás.

Kapcsolat

1172 Budapest, Rétifarkas u. 7.
Telefon: +36 1/254 0160
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vivaco Kft.

Vivaco Épületgépészet

Iroda és raktár